Ο επικεφαλής του στούντιο του Halo εξήγησε ότι το Xbox ευδοκιμεί χάρη σε 3 στρατηγικούς πυλώνες.

Published on 23 November 2021 at 17:25

Στην εποχή του Xbox One η Microsoft δεν είχε τόσα στούντιο όσο σήμερα και κάποιες συνεργασίες με τρίτους δεν λειτούργησαν καλά. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία αναδιαμορφώθηκε και αποφάσισε να προχωρήσει μπροστά. Για να εξηγήσει τι έχει αλλάξει, η επικεφαλής του στούντιο 343 Industries Bonnie Ross εξήγησε σε μια συζήτηση που είχε με πρώην στελέχη του Xbox σήμερα.

"Για εμάς, έχει να κάνει πραγματικά με το να έχουμε ένα διαφορετικό σύνολο περιεχομένου, να βρίσκουμε τους παίκτες εκεί που βρίσκονται και να προχωράμε αυτές τις εμπειρίες μπροστά", εξήγησε η Ρος στον συντονιστή και πρώην πρόεδρο της Nintendo της Αμερικής Reggie Fils-Aime. "Έχει να κάνει με το να βάλεις τον παίκτη πάνω απ' όλα."

Σημειώστε ότι η στρατηγική δεν εφαρμόζεται πλέον σε ένα μόνο σημείο. Η Microsoft επιδιώκει να βάλει τον παίχτη ως το κύριο σημείο είτε σε κονσόλες, υπολογιστές ή με το cloud.

"Πώς θα βρούμε τον παίκτη εκεί που είναι;". Δεν έχει να κάνει μόνο με την κονσόλα πια. Να σκέφτεται πραγματικά πώς να σιγουρευτεί ότι τα παιχνίδια που θέλουν να παίξουν... είναι εκεί για να παίξουν. "

Οι τρεις πυλώνες της νέας στρατηγικής της Microsoft σύμφωνα με την Ross είναι οι εξής:

1. Το Xbox προσεγγίζει παίκτες όπου και αν βρίσκονται

Η Microsoft θέλει ένα μεγάλο κοινό, στοχεύει στη γιγαντιαία καταναλωτική αγορά και αξίζει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο παίκτες που χωρίζονται όχι μόνο σε κονσόλες, αλλά σε pc και smartphone όπως και το cloud είναι σημαντικό για την εύρεση τους.

Το Forza Horizon 5 είναι η απόδειξη ότι αυτό λειτουργεί. Αυτό το παιχνίδι είχε 10 εκατομμύρια παίκτες από την κυκλοφορία του στις 5 Νοεμβρίου. Η Microsoft πιθανότατα δεν έχει πουλήσει ακόμα 10 εκατομμύρια κονσόλες Xbox Series X/S. Αλλά δεν έχει σημασία, επειδή το παιχνίδι βρίσκεται στο cloud μέσω του Xbox Game Pass Ultimate στο Xbox One και στο Steam. Όποιος έπαιζε και με όποιο τρόπο έπαιζε έπρεπε να πληρώσει .

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Microsoft ξεχνά το xbox. Αντίθετα αυτό σημαίνει ότι το Xbox Series X/S είναι μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος που ευδοκιμεί, με βάση την επιτυχία του Forza Horizon 5. Προφανώς φαίνεται ότι αυτό δουλεύει.

2. Το Xbox επενδύει στην ποικιλία τίτλων.

Η Ρος ανέφερε επίσης την ανάγκη για διαφορετικότητα και το εννοεί με πολύπλευρο τρόπο. Σημαίνει διαφορετικότητα όσον αφορά τις εμπειρίες στην οποία οι δημιουργοί επιλέγουν να επικεντρωθούν. Αλλά αυτό επίσης σημαίνει από την άποψη μιας ποικιλίας περιεχομένου που προσελκύει διαφορετικούς τύπους ανθρώπων.

"Όταν σκέφτεστε το Halo και στη συνέχεια τα άλλα παιχνίδια στο χαρτοφυλάκιό μας, είναι για να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν διαφορετικό κόσμο και ένα ποικίλο σύνολο χαρακτήρων", δήλωσε η Ross. "Και έχουμε κάνει πολλές εξαγορές στούντιο . Νομίζω ότι είμαστε 23! Τα οποία πραγματικά θα προσπαθήσουνε να έχουνε περιεχόμενο για όλους."

Ενώ αυτά τα 23 στούντιο συνεχίζουν να αναπτύσσονται, η Microsoft έχει βασιστεί σε τρίτους συνεργάτες για να φέρει μια ποικιλία κυκλοφοριών στην υπηρεσία Xbox Game Pass.

3. Το Xbox επενδύει στην ποιότητα

Από τον Ιούλιο, box Game Studios έχουν κυκλοφορήσει το Microsoft Flight Simulator (στο Xbox), το Psychonauts 2, το Deathloop, το Forza Horizon 5 και το Halo Infinite multiplayer. Οι τρεις πρώτοι τίτλοι είναι υποψήφιοι για βραβεία στα  Game Awards και ο Halo έφυγε μετά την περίοδο αρνητικότητας. Το Forza Horizon 5 παρά το γεγονός ότι δεν θέλανε να γίνει GOTY ήταν το μόνο παιχνίδι του 2021 που ξεπέρασε το 90θ+ στο Metacritic.

Η ποιότητα του Xbox δεν μπορεί να προέλθει από μία μόνο κυκλοφορία παιχνιδιού ή ακόμα και από μια καλή χρονιά. Η εταιρεία πρέπει να επιδείξει σταθερή δέσμευση στην αριστεία. Αλλά αυτό ακριβώς έδειξε με τις κυκλοφορίες του για το 2021. Μετά την απόκτηση της Double Fine και Arkane (μέσω bethesda/Zenimax), η Microsoft πλήρωσε και παρείχε υποστήριξη για τη βελτίωση των Psychonauts 2 και Deathloop. Φυσικά να προσθέσουμε την καθυστέρηση του Halo Infinite έναν ολόκληρο χρόνο για να κάνει το ίδιο πράγμα με αυτό το παιχνίδι.

Η ποιότητα είναι το δεύτερο όνομα του xbox. Φυσικά, οι βαθμολογίες είτε δικαιώνουν είτε αδικούν, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι μια παράμετρος που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των videogames.

Εάν αναλογιστούμε ότι 10 εκατομμύρια εμφανίστηκαν για το Forza Horizon 5 σε περισσότερο από μια εβδομάδα, πόσοι θα εμφανιστούν άραγε για το  Starfield, το Avowed, το Fable, το Hellblade 2, το Elder Scrolls 6, το Indiana Jones ή το Perfect Dark;


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.