2021: Το Game Pass αποδείχθηκε μια βιώσιμη εναλλακτική λύση

Published on 1 January 2022 at 09:42

Η χρονιά κλείνει, ένα 2021 που ήταν μια ωδή για τον παίκτη. Μια χρονιά που έφτασε φορτωμένη με παιχνίδια από το να βαρεθεί μέχρι παιχνίδια με άψογη ποιότητα. Προτάσεις όλων των ειδών και για όλους, από το Ratchet &Clanck: Rift Appart, μέχρι το Metroid Dread και το Microsoft Flight Simulator. Αν και οι νέες κονσόλες έχουν τραβήξει πολλά πρωτοσέλιδα, αυτή ήταν η χρονιά κατά την οποία οι πραγματικοί πρωταγωνιστές ήταν τα παιχνίδια.

Εάν δεν κάνω λάθος μπορώ να πω ότι όλες οι εταιρείες πρέπει να είναι ικανοποιημένες. Μετά την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας κρίσης πανδημίας και προβλημάτων εφοδιασμού, τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν βασικό μέρος του κόσμου. Και πολλά έργα έχουν έρθει στο φως για να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες.

Το Xbox Game Pass αποδείχθηκε ένα πραγματικό διαμάντι

Επιτρέψτε μου λοιπόν να εξηγήσω γιατί πιστεύω ότι το Game Pass έχει λάβει τον έλεγχο το 2021 και έχει αποδειχθεί μια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε αυτή την τρελή βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών.

Γνωρίζουμε τα δεδομένα των συνδρομητών, τα οποία φαίνεται να συνεχίζουν να αυξάνονται κάθε τρίμηνο. Στην πραγματικότητα, η Microsoft έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η συνδρομή παράγει κέρδη, έτσι ώστε να σπάσει η ατάκα "δεν είναι κερδοφόρο"  μια πλάνη που τροφοδοτήθηκε ακριβώς από ανθρώπους που δεν επρόκειτο να το χρησιμοποιήσουν ή να το δώσουν. Τόσο πολύ που ήταν η προώθηση του 1 ευρώ για χρόνια και ποτέ δεν πήραν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν ...

Σήμερα κανείς δεν συνδυάζει το Xbox χωρίς το Game Pass. Δεν είναι υποχρεωτικό, είναι προαιρετικό, αλλά είναι ένα εγγενές μέρος του πίνακα εργαλείων, του μάρκετινγκ και της συνολικής εμπειρίας. Η κυκλοφορία των παιχνιδιών στην υπηρεσία την ημέρα της κυκλοφορίας τους δεν έχει μειώσει την ικανότητα των Αμερικανών να παράγουν εισόδημα στην πραγματικότητα έχουν σχεδόν τριπλασιάσει την παραγωγή έργων και έχουν διπλασιάσει την επένδυση για να φέρουν προτάσεις στην υπηρεσία.

Τα παιχνίδια μίλησαν

Θυμάμαι ακόμα πόσοι, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, πίστευαν ότι αυτή η τρελή ιδέα από τη Microsoft θα επικεντρωνόταν κυρίως σε μικρά ή ανεξάρτητα παιχνίδια. Σήμερα η εικόνα και η αντίληψη του Game Pass είναι διαφορετική, η Microsoft έχει αγοράσει την Bethesda  έχει περισσότερα από 20 στούντιο που εργάζονται σε διάφορα έργα, ενώ τα παιχνίδια υψηλού προϋπολογισμού φτάνουν στην υπηρεσία τους κατά την ημέρα κυκλοφορία της. Ως κοντινά παραδείγματα έχουμε Back 4 Blood η S.T.A.L.K.E.R. 2.

Το να είσαι συνδρομητής του Game Pass σημαίνει ότι δεν θα σου λείπουν ποτέ παιχνίδια υψηλού επιπέδου, υψηλής ποικιλίας. Και ως απόδειξη αυτού σας αφήνω τη λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς από τον Metacritic. Από τα 10 παιχνίδια που αναφέρονται, τα 7 από αυτά είναι στο Game Pass. και 4 παράγονται από τα Xbox Game Studios.

  1. Hades – 93.
  2. Forza Horizon 5 – 92.
  3. Psychonauts 2 – 91.
  4. Microsoft Flight Simulator – 90.
  5. Mass Effect Legendary Edition – 90.
  6. It Takes Two – 89.
  7. F1 2021 – 88.
  8. Hitman 3 – 87.
  9. Death's Door – 87.
  10. Halo Infinite – 87.

Κοιτάζοντας λίγο καλύτερα στη λίστα το Death's Door ήταν επίσης στο Game Pass και το Mass Effect Legendary Edition μπορεί να μην αργήσει να έρθει χάρη στο EA Play. Σήμερα έχετε περισσότερα από 400 παιχνίδια για να διαλέξετε και να μετρήσετε.

Το Game Pass είναι ένας πραγματικός ανταγωνιστής στην αγορά

Σήμερα οι αντίπαλοι της Microsoft δεν κοιτάζουν μόνο μια κονσόλα, είναι αντιμέτωποι με μια εταιρεία που έχει κολλήσει μέχρι το κόκαλο στον υπολογιστή, την υπηρεσία streaming και στο σαλόνι. Αλλά είναι ότι εκτός από αυτό η δυνατότητα προσέλκυσης συνδρομητών είναι γιγαντιαία και παρόλο που πριν από μερικά χρόνια ήταν λιγότερο τονισμένη, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το Game Pass είναι ένα επικίνδυνο όπλο για τη Sony ή τη Nintendo. Μια μηνιαία συνδρομή μπορεί να "αποπλανήσει" πολλές τσέπες τώρα που υπάρχει ποιότητα και ποσότητα. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του Xbox εργάζονται για τη βελτίωση των συνδρομών τους.

Ευτυχώς για τον πιο παραδοσιακό χρήστη το Game Pass εξακολουθεί να είναι απλά μια προσθήκη, δεν είναι το μέλλον, είναι το παρόν που συνυπάρχει με την παραδοσιακή μορφή. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε τα παιχνίδια όποτε θέλετε χωρίς να σκεφτείτε ότι μια μέρα μπορεί να εγκαταλείψουν την υπηρεσία. Αν και το γεγονός ότι τα παίζετε στο Game Pass έχει επίσης ένα βραβείο, επειδή τα παίρνετε με έκπτωση 20% εάν αποφασίσετε να τα αγοράσετε.

Αλλά αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν έχω καμία αμφιβολία, είναι ότι φέτος ήταν η χρονιά κατά την οποία η εταιρεία κατάφερε να αποδείξει ότι η ιδέα της ήταν βιώσιμη, ότι το Xbox έχει καλύτερη υγεία από ποτέ και ότι το Game Pass μόλις ξεκίνησε. Θα δώσει πολλά για να συζητήσουμε τα επόμενα χρόνια και εδώ η Microsoft έχει ήδη πολλά πλεονεκτήματα πίσω της.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.