Η Microsoft διευκρινίζει: Η λειτουργία προγραμματιστή δεν έχει καταργηθεί από το Xbox Series, θα συνεχιστεί ως συνήθως

Published on 6 January 2022 at 12:16

Χθες είχε κυκλοφορήσει μια είδηση που δεν είχε καθίσει καλά  στην κοινότητα των προγραμματιστών σε όλο τον κόσμο του Xbox. Η Microsoft χωρίς προειδοποίηση απενεργοποιούσε τη λειτουργία στα Xbox Series X και Xbox Series S που επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν την κονσόλα σαν να ήταν κιτ ανάπτυξης.

Ο "συναγερμός" χτύπησε σήμερα το πρωί και η κοινότητα άρχισε να ζητά εξηγήσεις από τη Microsoft για να μάθει τους λόγους για τους οποίους απενεργοποίησε τη λειτουργία προγραμματιστή. Ώρες αργότερα έχουμε επίσημες δηλώσεις και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι όλα θα συνεχιστούν όπως πριν, η Microsoft δεν θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία προγραμματιστή και σύντομα θα είναι διαθέσιμη ξανά για όσους μπορεί να την έχουν χάσει.

Ο Jason Ronald διευκρίνισε τις αμφιβολίες και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό το πρόβλημα:

Δεν σχεδιάζουμε να καταργήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία προγραμματιστή στις κονσόλες Xbox. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε και να υποστηρίζουμε μια ανεξάρτητη και υγιή κοινότητα ανάπτυξης παιχνιδιών και εφαρμογών στο Xbox.

Ως μέρος της τακτικής προγραμματισμένης συντήρησης για την εκκαθάριση ανενεργών λογαριασμών, αρκετοί λογαριασμοί partner center που χρησιμοποιήθηκαν για την ενεργοποίηση της λειτουργίας προγραμματιστή σε κονσόλες Xbox One και Xbox Series X | S απενεργοποιήθηκαν ακούσια.

Εργαζόμαστε ενεργά για να εντοπίσουμε και να ενεργοποιήσουμε εκ νέου αυτούς τους λογαριασμούς το συντομότερο δυνατόν. Μόλις ενεργοποιηθεί ξανά ένας λογαριασμός, οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν ξανά τη λειτουργία προγραμματιστή στις κονσόλες Xbox One και Xbox Series X | S.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε παραπάνω είναι ένα πρόβλημα μετά από μια ενημέρωση συντήρησης και σύντομα θα επιλυθεί και όλα θα συνεχιστούν όπως ήταν μέχρι τώρα.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.