Η Qualcomm και η Microsoft στοιχηματίζουν στο Metaverse

Published on 6 January 2022 at 17:27

Είναι το σύνθημα αυτών των μηνών στη βιομηχανία της τεχνολογίας, "Metaverse". Προσωπικά βλέπω το ίδιο μέλλον με το Kinect ή με το VR μια επιλογή μόνο για μια μερίδα χρηστών και ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θέλουν να σίγουρα να καλοπουλήσουν. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν αυτός ο εναλλακτικός κόσμος είναι ή όχι το μέλλον αλλά φυσικά δεν υπάρχουν λίγοι έρχονται σε αυτή την κούρσα  και μεταξύ αυτών και κερδοσκόποι με υπέρογκες τιμές.

Ωστόσο, οι προσπάθειες μεγάλων εταιρειών λογισμικού και υλικού εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι βιώσιμη και γι 'αυτό βλέπουμε νέα προϊόντα να διατίθενται στην αγορά. Η Microsoft και η Qualcomm είναι δύο από τους παίκτες που φαίνεται να έχουν καταλάβει ότι είναι ένας δρόμος προς τα εμπρός και αξίζει να επενδύσουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανακοίνωσαν στην CES 2022 ότι και οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για τη δημιουργία νέων τσιπ σχεδιασμένων για το Metaverse. Η ιδέα είναι ότι αυτά τα νέα προϊόντα σχηματίζουν νέες γέφυρες μεταξύ του Microsoft Mesh και της πλατφόρμας προγραμματιστών Snapdragon Spaces XR και, ως εκ τούτου, διευκολύνουν τους προγραμματιστές.

Σύμφωνα με τα λόγια του αντιπροέδρου της Qualcomm και γενικού διευθυντή της XR, Hugo Swart, μπορούμε να διαβάσουμε τα εξής:

Αυτή η συνεργασία αντικατοπτρίζει το επόμενο βήμα στην κοινή δέσμευση και των δύο εταιρειών για το XR και το metaverse. Η βασική στρατηγική XR της Qualcomm Technologies ήταν πάντα να παρέχει τα πιο προηγμένα chipsets XR τεχνολογίας, ειδικά κατασκευασμένα και να επιτρέπει το οικοσύστημα με τις πλατφόρμες λογισμικού και τα σχέδια αναφοράς υλικού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Microsoft για να βοηθήσουμε στην επέκταση και την κλιμάκωση της υιοθέτησης υλικού και λογισμικού AR σε ολόκληρο τον κλάδο.

Ο Ruben Caballero, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft για Mixed Reality μίλησε επίσης για τη συμφωνία, επικυρώνοντας την ανακοίνωση της Qualcomm.

Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τους άλλους να εργαστούν συλλογικά για να αναπτύξουν το metaverse μέλλον, ένα μέλλον που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την καινοτομία. Με υπηρεσίες όπως το Microsoft Mesh, δεσμευόμαστε να παρέχουμε το πιο ασφαλές και ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων για την τροφοδοσία μετατροπών που συνδυάζουν τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, παρέχοντας τελικά μια κοινή αίσθηση παρουσίας σε όλες τις συσκευές. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Qualcomm Technologies για να βοηθήσουμε ολόκληρο το οικοσύστημα να ξεκλειδώσει την υπόσχεση του metaverse.

Σχετικά με το πότε θα δούμε αυτή την ένωση να ενσωματώνεται σε κάτι, χωρίς ιδέα, φαίνεται ότι απομένει λίγος χρόνος για τώρα και πρέπει να περιμένουμε.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.