Ο Phil Spencer εξηγεί πώς συλλέγουν δεδομένα από τους χρήστες του Xbox

Published on 14 January 2022 at 14:57

Γνωρίζοντας τα γούστα, τις προτιμήσεις μας, τι παίζουμε ή τι κάνουμε στο περιβάλλον Xbox είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ίδια τη Microsoft και για τις υπόλοιπες εταιρείες που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Τα τελευταία χρόνια, η προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο ήταν μια πολύ σημαντική συζήτηση σε σημείο που όλες οι εταιρείες έπρεπε να είναι πολύ πιο σαφείς όταν πρόκειται να εξηγήσουν πώς συλλέγουν τα δεδομένα μας και πώς τα χρησιμοποιούν αργότερα.

Αυτά τα δεδομένα έχουν μεγάλη αξία, γνωρίζοντας τον τύπο των πελατών που έχετε και τις διαδικτυακές τους συνήθειες είναι κάτι που καταβάλλεται, αλλά δεν αξίζει να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σύστημα για να τα συλλέξετε ή να τα χρησιμοποιήσετε. Ο Phil Spencer ήθελε να εξηγήσει σε μια πρόσφατη συνέντευξη πώς συλλέγουν δεδομένα στο Xbox και τη διαφάνεια που χρησιμοποιούν στη Microsoft για να σέβονται τους τομείς της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο του κάθε πελάτη όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι συνεργάτες μας που δημιουργούν περιεχόμενο στις πλατφόρμες μας θέλουν να γνωρίζουν πολλές πτυχές των παικτών: Τι είδους εμπειρίες έχουν οι άνθρωποι με τα παιχνίδια τους; Πόσο μακριά έχουν φτάσει στα παιχνίδια; Είχατε ήδη προηγούμενες εκδόσεις αυτών των τίτλων; Ως εκ τούτου, είναι μια δημιουργική και επιχειρηματική διαδικασία που επιτρέπει στους συνεργάτες μας να έχουν περισσότερες γνώσεις σχετικά με τους χρήστες που παίζουν. Μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα με το smartphone σας και να λάβετε πολύ λεπτομερή δεδομένα για το τι κάνουν τα παιδιά σας." Τι Κάνουν, με ποιον παίζουν, να μπλοκάρουν ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους παίζουν και ακόμη και να μπλοκάρουν πληρωμές. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Υπάρχει μια κατάσταση "Report a User" απευθείας στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, οπότε αν τα εργαλεία μας βρίσκονται στο παρασκήνιο παρακολούθησης, δεν είναι ενεργό ή αν κάποιος λέει κάτι που δεν μας αρέσει και θέλετε να το αναφέρετε, μπορείτε να το κάνετε και η αναφορά πηγαίνει στα συστήματά μας. Έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα για να φροντίσουμε αυτές τις πτυχές.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι σημαντική, αλλά το ίδιο και η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ειδικά το δεύτερο γίνεται όλο και πιο σημαντικό και από τη Microsoft γνωρίζουν πόσο απαραίτητο είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο στο οποίο εκτός από την προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι επίσης ασφαλές και διαθέτει συστήματα για την προστασία του χρήστη.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.